Wauw, ik zie dat het alweer meer van vier weken geleden is dat ik wat van me heb laten horen! Laten we het er maar op houden dat dat een goed teken is… komt voornamelijk dat ik het enorm druk heb gehad. Effe een update…

Druk met vooral werk, maar daarbij ook volgepakte weekenden, hier en daar een concertje en etentje, maar ook vakantie plannen voor zus en moederlief die in December / Januari bij me langskomen! Dat was groot nieuws de afgelopen weken, zeker dat ons Ilse langs gaat komen. Ik vind het ontzettend dapper dat ze Florian en Jeroen voor ruim twee weken achter gaat laten om haar grote broer op te komen zoeken! Goed plan Ilse!

Afgelopen weekend heb ik een programma in elkaar gesleuteld, vluchten, autohuur en accomodatie geboekt, want rond kerst is het overal erg druk. Grofweg ziet het programma er als volgt uit:
– Vier dagen in en rond Melbourne
– Stuk van de Great Ocean Road rijden met de oude mercedes
– Drie dagen “The Red Centre”: Alice Springs / Kings Canyon / Olga’s / Ayers Rock – Uluru
– Uitrusten in Melbourne
– Roadtrip Melbourne – Sydney
– Drie dagen Sydney met oud op nieuw vuurwerk
– Ilse gaat dan naar huis en ons mam blijft nog twee weken

Afgelopen weekend was het ook 1 van de grootste sport evenementen van het jaar: Australian Football Leage Grand Final, het grootste Footy evenement van het jaar. Dat heb ik gevierd met een groep van een man of 20 bij vrienden van vrienden thuis, uiteraard met Barbie en veel Bier! Dat is maar 1 van de vele grote sportevenementen die er in Melbourne door het jaar heen zijn. Andere zijn: Australian Open, Melbourne Grand Prix, Melbourne Cup en natuurlijk de Melbourne Marathon, omdat ik daar aan mee ga doen! 🙂

Weekend daarvoor ben ik met een groep naar Blueprint Festival geweest. Kleinschalig festival wat dit jaar voor de eerste keer werd gehouden. Niet veel grote namen, maar wel goede muziek. En het mooie van zo’n klein festival is dat het allemaal niet overgeorganiseerd is en het er heel relaxed aan toe gaat. Zoals je aan de kleren wel kunt zien was het wel behoorlijk koud, heel wat anders dan het warme weer van Brisbane!Het festival terrein lag in de krater van een oude vulkaan:

Weekend daarvoor ben ik bij Jorgen en Alhay op bezoek geweest om op hun pas aangeschafte catamaran twee dagen te zeilen. Samantha (die ook mee is geweest naar Zuid Afrika) was ook over uit Perth en Christine en Aiden (waar ik een apartement mee heb gedeeld en goede vrienden ben geworden) waar er ook. Het was een erg gaaf weekend op een supermooie boot, met supermooi weer (erg fijn na twee maanden wisselvallig weer in Melbourne)!

Met deze boot gaan ze rond de wereld zeilen na een aantal jaren oefenen rond Brisbane: Wat snacken terwijl Jorgen de automatische piloot in de gaten houdt:

Aye skipper:

Diner in de boot:Uitizcht op de Gold Coast vanaf het water:

Effe kijken… wat heb ik nog meer te vertellen… O ja, ben ook nog bij Dianne Manders (gaat tegenwoordig door het leven als Dee Walker) langsgeweest hier in Melbourne. Ik ken haar nog van de Jonosh tijd, zij is een jaar of tien geleden naar Melbourne verhuisd en heeft nu een gezin met maar liefst vijf (!!) kinderen! Was erg leuk om haar weer te zien na 15 jaar.

Verder ben ik ook redelijk aan het trainen geweest voor halve marathon die over twee weken voor de deur staat. Afgelopen zaterdag heb ik 15km gerend dat ging eigenlijk best goed. Hopelijk voel ik me tijdens de marathon dag net zo, dan komt het helemaal goed. Jorgen en Alhay komen voor dat weekend over uit Brisbane om ook mee te rennen. De marathon is op zondag en op zaterdag willen we een dagje gaan duiken in de baai. Dat wordt voor mij de eerste duik in Melbourne en ben benieuwd hoe dat gaat bevallen… ik heb een nieuw duikpak en wat warme acccesoires aangeschaft, want het water is hier behoorlijk koud… ik denk vergelijkbaar met Nederland, maar dan een stuk helderder en meer te zien.

Verder kreeg ik vorige week een enthousiast berichtje dat Roel van Hagenen Mieke van Bussel op 5 November aankomen in Melbourne! Waarschijnlijk blijven ze twee weekenden bij mij, dus dat wordt gezellig! Daarna gaan ze op weg richting Queensland om wat van Ozzy te zien.

Zo vliegen de weken en maanden weer voorbij! Voor we het weten is het alweer 2010!!! Time flies…

Tot de volgende keer!