De kogel is door de kerk! Ik ga als ik terugkom van de vakantie in Zuid Afrika naar Melbourne toe. Gisteren (donderdagmiddag) heb ik een aanbod gekregen en geaccepteerd voor een baan in Melbourne nadat ik op maandag ook een aanbod had voor een baan in Brisbane. De baan is voor een consultancy bedrijf dat zich uitsluitend richt SAP Business Intelligence en blijkbaar een goede reputatie heeft op dat gebied. Dit is de website: http://www.innogence.com/

Het was nog even tot op het laatste moment spannend, want die baan in Melbourne stond me meer aan en ik wilde graag alles geregeld hebben voordat ik op vakantie zou gaan. Dat is uiteindelijk gelukt en daar ben ik erg blij mee. Nu kan met een gerust hart gaan genieten van de vakantie.

Dus een tweede hoofdstuk in het Australie verhaal komt eraan! Ik heb zin om een andere kant van Australie te gaan zien. Brisbane en Melbourne zijn twee compleet verschillende steden. Ik ga waarschijnlijk het mooie weer (de mooi zonnige ochtenden) en de prachtige duikplekken in de omgeving heel erg missen. Maar daar tegenover staat dat Melbourne als stad veel meer te bieden heeft op het gebied van cultuur, muziek, eten en architectuur. Ook in de omgeving van Melbourne kan wel gedoken worden, maar in koud water! Brrrr, dat wordt wel even wennen. Ik moet maar snel eens uitzoeken hoe het met de skigebieden in de omgeving van Melbourne staat want het is nu hartje winter en blijkbaar zijn er op drie uur rijden van Melbourne een aantal skigebieden!

Als ik terugkom van de vakantie ga ik afscheid nemen van de vrienden die ik heb hier in Brisbane en dan met de auto naar Melbourne. Dat is ongeveer 2000km en aangezien de wegen niet zo goed zijn als in bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk, zal het zo’n drie dagen rijden zijn. Een goede manier om wat van Australie te zien lijkt me.

Hier nog wat foto’s van drie dagen duiken een aantal weekenden geleden. Het normaal gesproken blauwe water was deze keer groen vanwege de enorme hoeveelheden regen die er vlak van tevoren was gevallen. http://stefanbeekman.com/images/Albums/2009_06_Straddie/index.html

Binnenkort een verslag van de vakantie in Zuid Afrika en natuurlijk de roadtrip en verhuizing naar Melbourne.

gr, Stefan