Hoi hoi,

Even een korte update van mijn kant. Na een geweldige week duiken in Byron Bay en in totaal 6 weken vakantie had ik toch wel een beetje moeite om mezelf te motiveren weer op banenjacht te gaan. Het idee om recruiters te gaan bellen en mezelf te moeten verkopen maakte me niet echt vrolijk. Ik zou veel liever weer gaan duiken… smiley

Maar goed, aan alle goed komt een eind! Dus toch maar die telefoon in de hand gepakt en een aantal emailtjes de deur uitgedaan. Ook weer contact opgenomen met een aantal collega’s waarmee ik heb samen gewerkt en zo moet langzamerhand die bal weer gaan rollen!

Afgelopen maandag ben ik op gesprek geweest bij een energie bedrijf hier in Brisbane die iemand zochten voor een kort klusje van een aantal maanden. Dat ging eigenlijk heel positief en ik had verwacht dat alles “in kannen en kruiken” was, oftewel “a done deal”. Maar toch kreeg ik woensdag avond een telefoontje waarin werd aangegeven dat het budget op het laatste moment toch niet goed was gekeurd. Van de ene kant wel een teleurstelling, omdat ik er eigenlijk vanuit was gegaan dat ik daar aan de slag kon. Maar van de andere kant ook weer niet zo erg, omdat ik me nu weer kan richten op jobs in Sydney of Melbourne.

En ik moet zeggen, nu ik me weer op werk aan het richten ben heb ik ook wel weer zin in een nieuwe uitdaging… althans, dat maak ik mezelf wijs! smiley

Oh ja, en ik heb weer een nieuw dak boven mijn hoofd. Het apartement waar ik woonde was supergaaf, maar ook wel een beetje boven mijn stand, zeker zonder een vast inkomen. Dus afgelopen weekend heb ik afgescheid genomen van de 43e verdieping en ben ik ingetrokken bij Harj, waarmee ik heb samengewerkt bij Rio Tinto. Hij had aangeboden om tijdelijk bij hem te blijven totdat ik meer zekerheid waar ik ergens ga werken. En hij is nu een maand op vakantie, dus heb de toko voor mezelf. Ben ik erg blij mee, want heb nu geen huurcontract waaraan ik vast zit, dus kan per direct mijn biezen pakken zodra ik een contract heb getekend ergens.

En het is ook nog eens een hele fijne plek om te wonen, in een prima buurt vlakbij het centrum. Apartement heeft een groot dakterras over de hele oppervlakte met mooi uitzicht op de city. Uitzicht als de zon onder gaat:

En als ie onder is:

Dat was het weer even van mijn kant. Voorlopig zijn de dagen nog even gevuld met in de ochtenden zwemmen en fietsen, en dan in de middag aan de telefoon en het internet afstruinen voor een contract. Op dit moment ligt mijn cv bij twee bedrijven in Sydney, hopelijk dat daar iets uit gaat komen… fingers crossed!

Binnenkort meer!